RECEPT: Tvarohové noky
Tak, po této snídani se opravdu v náš Tvarohový týden úplně slehla zem! Proto jsme si i pospíšili s žádaným receptem 🙂
Tvarohové noky
Ingredience:
☑️ 1 měkký tvaroh (ne ten ve vaničce)
☑️ 5 lžic dětské krupice nebo hrubé mouky
☑️ 1 vejce
☑️ 20 g másla
☑️ špetka soli
☑️ 2 lžíce cukru
☑️ 1 lžíce citronové kůry
Spousta ingrediencí není nutností, a to například máslo, cukr a citronová kůra.
Vypracované těsto by nemělo lepit, takže množství krupice/mouky je tomu třeba uzpůsobit 🙂
Postup:
Těsto si rozdělte na několik částí, například na 6. Z každé části si uválejte dlouhý váleček, který pak nožem rozkrájejte na několik malinkých válečků. Ty dávejte do vroucí vody. Vařte, dokud noky nevyplavou k hladině. Po vyjmutí z lázně k nokům přidejte máslo, aby se neslepovaly.
K nokům můžete podávat horké jahody nebo horkou lesní směs (příprava je snadná: mražené ovoce pouze ohřejete v hrnci). K doslazení naše nutriční terapeutka použila javorový sirup nebo kousky banánu. K dodání svěžesti pokrmu přidejte lžíci zakysané smetany a lístek máty. Celý pokrm můžete ještě posypat strouhaným tvrdým tvarohem, a to pro zvýšení příjmu bílkovin.
Nezapomeňte nám dát vědět, jak vám chutnalo 🙂