RECEPT: Ovocný crumble

Oblíbenou snídaní nejen našich klientů, ale i zaměstnanců se tento podzim stal ovocný crumble /krambl/. A je na čase se s vámi podělit o recept 🙂
Ingredience:
☑️ sezónní ovoce (jablka, hrušky, švestky) v takovém množství, aby bylo pokryto dno velkého pekáče
☑️ 2 polévkové lžíce třtinového cukru
☑️ 1 polévková lžíce skořice
☑️ 300 g ovesných vloček
☑️ 100 g másla (kokosový tuk)
Postup:
1. Rozehřejte si troubu na 190°C.
2. Nakrájejte ovoce (se slupkou) a dejte ho do máslem (nebo kokosovým tukem) vymazaného pekáče. Máte-li ořechy, nasekejte je na kousky a přidejte je také. Ovoce posypte třtinovým cukrem a skořicí a nechte ho chvili odstát, aby pustilo šťávu.
3. Z ovesných vloček a másla udělejte drobenku, kterou posypete nakrájené ovoce.
4. Dejte péct na 20–30 min.
Při servírování můžete crumble pokapat javorovým sirupem. Podávejte s jogurtem, zakysaným mléčným nápojem nebo s vyšlehaným tvarohem se zakysanou smetanou.
Nezapomeňte nám dát vědět, jak vám chutnalo 🙂